Bioresonantie

Bioresonantietherapie (BRT) is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan en elke substantie een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn; de lichaamscellen die via die trillingsfrequenties communiceren kunnen de informatie dan niet meer goed uitwisselen en leidt vroeg of laat tot klachten.

Een bioresonantieapparaat werkt op energetisch niveau en kan zo’n verstoring vaststellen. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring ook hersteld worden, bijvoorbeeld door specifieke trillingen toe te dienen die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen.

‘Ik wilde even laten weten dat het mij echt geholpen heeft in mijn denkwijze en zekers ook mijn darmen, enorme dank daarvoor.’

De behandeling

Tijdens een behandeling houdt de cliënt elektroden vast of er worden elektroden op het lichaam gezet. De huidweerstand – of de trillingen van de cliënt – wordt dan gemeten om te zien waar de verstoring zit. Er wordt ook gebruik gemaakt van testbuisjes die ieder afzonderlijk de trilling van een specifieke schadelijke stof hebben, denk bijvoorbeeld aan gluten. Wanneer gemeten is wat de verstorende factor is, kan de trilling omgekeerd worden zodat de belasting oplost.

Het verschilt per klacht en per cliënt hoeveel sessies nodig zijn om de klacht te verhelpen. Over het algemeen komen mensen 1 tot 3 keer op consult. Na de eerste behandeling zie je hoe je je voelt en wat er gebeurt. Je geeft dan zelf aan of je een vervolgsessie nodig hebt.

De behandeling wordt in de praktijk gegeven, maar aan de hand van een recente foto is het ook mogelijk om op afstand behandeld te worden. Dit kan via bellen, beeldbellen of per chat.

‘Ik voel mij veel beter nu en zelfs mijn darmen zijn een stuk rustiger’

Metatron Hunter Bodyscan

In de praktijk wordt naast het bioresonantieapparaat ook gebruik gemaakt van de Metatron Hunter Bodyscan. Dit is een zeer geavanceerd Bodyscan-systeem dat alle lichaamsweefsels, de werkingen en verstoringen in kaart brengt. Met deze therapie komen verschillende natuurgeneeskundige richtingen samen: homeopathie, fytotherapie, de Ayurveda, de theorie van de chakra’s en de chinese acupunctuur.

De werkwijze is iets anders dan met het bioresonantieapparaat. Tijdens de behandeling zit je ontspannen in de stoel met een speciale hoofdtelefoon op. Op het beeldscherm zie je de organen en de systemen van het lichaam met een aantal markeringen. De verschillende punten en organen worden rechtstreeks en contactloos benaderd zonder dat je hier iets van voelt.

Het biedt inzicht in het functioneren van je lichaam en de conditie van organen en weefsels, zoals het borst-, darm- en hersenweefsel maar ook van het hart en de bloedvaten. Bacteriële, parasitaire en schimmelbelastingen worden aan het licht gebracht. De uitslag maakt duidelijk welke voedingssupplementen of voedingsadviezen voor jou nodig zijn. Ook deze therapie stimuleert de zelfregulerende werking van het lichaam.

‘De triggers zijn veel minder en dat geeft veel meer rust. Ik voel weer meer mezelf.’

Indicaties

Met bioresonantie is succes te behalen bij de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, variërend van hoofdpijn, allergie, eczeem en littekens, tot gewrichtsklachten en spijsverteringsklachten. In het bijzonder bij de ziekte van Lyme, virusziekten en bacteriële infecties kan bioresonantietherapie ingezet worden.

 • Klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rugpijn, kniepijn, verzwikte enkel, frozen shoulder, scoliose, hielspoor, etc.
 • Mentale klachten, als een vol hoofd, concentratiestoornissen, geheugenproblemen, etc.
 • Spijsverteringsklachten, als prikkelbaredarmsyndroom, ziekte van Crohn, obstipatie
 • Hormonale problemen, als
  • Menstruatieproblemen, PMS, endometriose
  • Overgangsklachten
  • Onvruchtbaarheid
 • SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)