Quantum-Touch

Quantum-Touch is ontwikkeld door Richard Gordon, een nieuwsgierige onderzoeker die aanvankelijk skeptisch stond tegenover energetische therapieën. Nadat hij ervaarde welke successen ermee behaald werden, heeft hij Quantum-Touch – ook wel magnetiseren, handoplegging of Quantum Healing – voor een groot publiek toegankelijk gemaakt.

Deze techniek helpt iedereen zijn eigen zelfgenezend vermogen te versterken en versnellen. Met simpele ademhalingen en bewustwordingstechnieken kun je zonder ingewikkelde protocollen vanalles behandelen. Van hernia en scoliose tot chronische darmklachten; van spierpijn, botbreuken en hielspoor tot hoge bloeddruk, migraine en aambeien; van eczeem, acne en haaruitval tot galbulten en opvliegers, om enkele ziektebeelden te noemen.

‘Ik heb een hele rustige nacht gehad en voel me al gans de dag zalig relaxed.’

Milde therapie

Naast lichamelijke klachten kan het ook bij pychosociale en emotionele klachten ingezet worden. Waar handoplegging in eerste instantie een middel lijkt om vooral fysieke pijn weg te nemen, is het ook uitermate geschikt voor belemmerende emoties. Het bekende gevoel van een knoop in de maag of een brok in de keel bij minder leuke gebeurtenissen. Met Quantum-Touch worden de energetische frequenties teruggebracht naar een verhoogd niveau waardoor herstel kan plaatsvinden.

De behandeling wordt in de praktijk gegeven, maar aan de hand van een recente foto is het ook mogelijk om op afstand behandeld te worden. Dit kan via bellen, beeldbellen of per chat.

‘Jaap heeft mij van de week geholpen, mijn rug is voor 90 procent beter. Hij is een zeer kundige man’

Casus van een hevige gezichtsuitslag

Foto voor en na van hevige gezichtsuitslag

Deze dame nam contact op voor een consult op afstand: ze had ernstige gezichtsproblemen: er was spontaan een hevige uitslag op komen zetten in het gelaat en in de hals. Ze had dat 12 jaar geleden al eens eerder gehad maar toen was het minder heftig. Ze stuurde een foto door zodat ik het goed kon zien. Het contact verliep via de chat. Ik las de foto uit, stuitte op allergie, emoties, een situatie op haar werk behandeld. Het verlichtte iets, maar het gaf niet genoeg effect.
Toen kreeg ze van de dokter prednison. Ze zwol helemaal op en belde me weer, en stuurde een nieuwe foto door met de zwelling.
Vanuit de Self Created Health-methode vroeg ik haar toen naar gebeurtenissen in die periode om de geschiedenis in kaart te brengen. Wat bleek? Haar lievelingsoom was toentertijd overleden. Ook herinnerde zij zich dat ze toen tegen een stilstaande vrachtwagen aan reed. Was er een parallel met de huidige tijd? Nu bleken een vriend en een hele goede kennis overleden. Ook was zij weer erg van slag, en was tegen een lantaarnpaal gereden. Deze omstandigheden hebben we gereset, zodat de emotionele lading geneutraliseerd werd en heeft ze er geen last meer van gehad in deze hoedanigheid.
Later heeft ze nog een keer contact opgenomen voor een koortsuitslag. Ook dat hebben we opnieuw op afstand uitgepuzzeld en behandeld, en het trok snel weg.

Het mooie van energetisch werk is dat het net zo goed op afstand werkt als op locatie.

Quantum-Allergy

Een aanvullende methode op Quantum-Touch is Quantum-Allergy, een techniek waarmee verstoringen worden opgespoord en gereset middels ademhalingstecnieken, mindset en zenuwprikkelingen. Ook hier geldt weer dat het voor fysieke klachten in te zetten is, denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, uitslag of aversie tegen een voedingsmiddel. Maar ook psychische klachten zijn te resetten, zoals een onaangename omgang met een collega, wanneer je je niet gehoord voelt, als mensen over je grenzen gaan of een typische familieruzie waar je maar niet uitkomt.

 

‘Jaap heeft me geholpen en begeleid om onverwerkt verdriet uit het verleden een plaatsje te geven, mijn dank is groot daarvoor.’

Self Created Health

Een andere methode die ontwikkeld is door Richard Gordon is Self Created Health. Het uitgangspunt hierbij is dat wanneer therapieën maar niet aanslaan, er niet goed genoeg tot de kern is kunnen komen om een werkelijke verandering in gang te zetten. Wat is de onderliggende gebeurtenis, de bijbehorende emotie, waardoor het ongemak maar in stand wordt gehouden?

Tijdens een vraaggesprek wordt de oorzaak opgespoord, wat soms een futiliteitje kan zijn dat toch erg is binnengekomen maar waar je je niet bewust van bent. Als dat eenmaal duidelijk is, dan volgt een proces waarin je dat bewustzijn gaat integreren, je krijgt hiervoor huiswerk mee. Afgesloten wordt met een vergeving die ontleend wordt uit de Hawaïaanse Ho’oponopono-techniek.

Foto van het uitlijnen van de heupen

Indicaties

Quantum-Touch, Quantum-Allergy en Self Created Health zijn bij een zeer uiteenlopend scala in te zetten. Enige voorbeelden zijn onder andere:

 • Klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rugpijn, kniepijn, verzwikte enkel, frozen shoulder, scoliose, hielspoor, etc.
 • Mentale klachten, als een vol hoofd, concentratiestoornissen, geheugenproblemen, etc.
 • Spijsverteringsklachten, als prikkelbaredarmsyndroom, obstipatie
 • Huidklachten als eczeem, psoriasis, haaruitval
 • Hormonale problemen, als
  • Menstruatieproblemen, PMS, endometriose
  • Overgangsklachten
  • Onvruchtbaarheid
 • SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten)

‘Goed geslapen. De volgende dag veel meer rust in m’n systeem. Helder nadenken is ook weer terug, de dikke mist is weg.’

omhoog